Dinner Cancelling: maakt laat eten dik?
Dinner Cancelling: maakt laat eten dik?
‘s Avonds eten maakt je dik, dus geen eten meer na 18u? Dat is wat we allemaal denken. We zouden zwaarder worden omdat het voedsel niet verteerd wordt als we slapen. Hetgeen we ’s avonds eten wordt onmiddellijk opgeslagen als vet. Klopt deze gedachte eigenlijk wel?
Dinner Cancelling
Bewust geen avondeten na 18u omdat het ongezond is: dat is het idee waar dinner cancelling vanuit gaat. Af en toe een avondmaal overslaan, volgens bepaalde spelregels. De dinner cancelling methode biedt een eenvoudige en natuurlijke manier om binnen enkele weken weer fit, slank, jong, gezond… te worden. Maar is het gezond om ’s avonds niet te eten?
Maar maakt laat eten dik?
Afslanken heeft vooral te maken met het aantal calorieën die je per dag opneemt. Het heeft in veel mindere maten te maken met het tijdstip van de maaltijd. Hetgeen ons dik maakt is een positieve energiebalans: meer calorieën opnemen dan we verbruiken. Om te vermageren moeten we het omgekeerde doen: meer calorieën verbruiken dan we opnemen! Dit kan door een gezonde evenwichtige voeding en voldoende beweging.
Vroeg of laat eten, is er een verschil?
Je lichaam verwerkt voedsel overdag niet anders dan ’s nachts. Het is dus niet zo dat je eten niet verteert wanneer je ’s avonds laat eet. Je verbranding ’s nachts staat enkel op een lager pitje, maar komt niet tot stilstand. Je hart, longen en andere organen moeten ’s nachts blijven werken. Ze hebben zowel overdag als ’s nachts energie nodig.
Toch wacht je best niet tot een uur voor je gaat slapen met je avondmaal. Met een volle maag gaan slapen veroorzaakt namelijk slaapproblemen.